Aceasta lampa steam-punk pe care ti-o construiesti singur poate fi asamblata in cateva minute si o sa-i ofere biroului tau un aspect interesant. Materia prima se gaseste foarte usor, la orice magazin de bricolaj. Urmeaza pasii de mai jos si o sa iti contruiesti si tu una imediat.

Veioza din tevi

Ce avem nevoie pentru a construi veioza din tevi

Materiale necesare proiectului

  • Teava neagra de otel (ca in imagine)
  • Dulie si elemente apartinatoare ( vin intr-un pachet complet)
  • Bec

Materiale necesare

Construirea bazei

Pasul 1
Infileteaza doua nipluri de 1,3 cm x 7 cm intr-un teu

Pasul 1

Pasul 2
Infileteaza doua coate in capatul liber al niplurilor. Acesta va fi unul dintre picioarele lampii.

Pasul 2

Pasul 3
Repeta procesul si pentru celalalt picior.

Pasul 3

Pasul 4
Insurubeaza doua nipluri de 1,3 cm x 7 cm intr-un teu pentru a construe partea de mijloc. Insurubeaza partea de mijloc in cele doua picioare construite la pasul 2 si pasul 3.

pasul4

pasul4-1

Baza lampii este completa!

Construirea corpului lampii

Pasul 5
Infileteaza un niplu in capatul unui teu. Apoi introdu un fir prin teu si tensioneaza-l.

pasul5

Pasul 6
Infiletea un alt niplu de 1,3 cm x 25 cm la capatul aceluiasi teu. Continua firul si prin acest nou niplu si tensioneaza-l.

pasul6

Pasul 7
Adauga un cot si un niplu de 1,3 cm x 15 cm in continuare.

pasul7

Pasul 8
Insurubeaza inca un cot la capat unui niplu de 1,3 cm x 15 cm si trece firul si prin acesta.

pasul8

Pasul 9
Infileteaza un niplu de final in record si pune o bucsa izolanta (elemental alb din poza) de cauciuc peste tija filetata (elemental gri din poza).

pasul9

Pasul 10
Treci firul prin constructia de la pasul 9.

pasul10

Pasul 11
Insurubeaza dulia in constructia de la pasul 9.

pasul11

Pasul 12
Conecteaza firele la dulie.

pasul12

pasul12-1

Pasul 13
Fixeaza dulia pe pozitie

pasul13

Pasul 14
Insurubeaza becul, strange toate legaturile si porneste lampa!

pasul14

 

final

Simplu de facut dar de foarte mare efect, aceasta veioza in stil industrial sigur va capta atentia oricui.

Pana acum ceva timp nici nu puteam categorisi acest stil ca fiind unul curent. Dar usor, usor lumea a inceput sa aiba o afinitate fata de arhitectura dezbracata, suprafetele nefinisate si obiectele decorative mai putin pretentioase din punct de vedere vizual, am putea spune chiar unele obiecte reciclate sau care primesc o alta utilitate decat cea initiala. Acest stil nu da semne de scadere, sansele sa intalnim acest decor industrial in interiorul zidurilor unui conac de multe milioane de euro sau in mansarda unor cladiri vechi fiind foarte mari.

De ce prinde atat de bine acest stil? Motivul pentru care acest stil functioneaza atat de bine in aranjamentele interioare este faptul ca se utilizeaza materiale banale, care de cele mai multe ori costa foarte putin si oricine le poate procura. Formele brute, tevi la vedere, grinzile nefinisate, fire atarnand, peretii netencuiti sau partial tencuiti, rafturile industriale cu foarte putine elemente, lampile metalice vor crea o armonie si un design unitar pe cat de rece pe atat de modest,confortabil si practic.

Daca exista un material industrial (ca sa ne exprimam asa) acela e cu siguranta metalul. Otelul, fierul si aluminiul pot crea o sensibilitate rece, curata, functionala si pot oferi obiectelor acea suplete fara a se simti insa prea de lux.
Ca si recomandare pentru a crea un stil industrial autentic alegeti metale reci, nu aur sau alama, care au un finisaj mat sau un sarut de patina. Pentru a rupe continuitatea rece a metalului folositi lemn sau piatra si astfel ve-ti reusi sa creati impresia ca locuiti intr-o fabrica.

Spor la Mesterit

Share: