Salutare mesterilor, suntem aici pentru a va arata cum putem face din nimic ceva foarte simpatic pentru peretele nostru. Sunt convins ca tuturor ne plac oglinzile perfect rotunde, probabil veti ridica mana sus si veti spune ca „am cumparat si eu una”, dar ma intrebam daca ati putea face propria versiune, unica. Un tocator cu maner este materialul pentru baza perfecta si daca ati cumparat unul care are deja gaura pentru agatat, atunci nici macar nu e nevoie sa folositi bormasina (Eu evit folosirea burghiele sub orice forma) pentru a face aceasta oglinda agatata!
De asemenea puteti alege culorile si dimensiunea oglinzii care se potrivesc spatiului dumneavoastra. Mi-a luat ceva timp pentru imi da seama ce ar tine oglinda fix pe lemn, dar pot spune cu siguranta ca cercetarea si efortul meu au meritat!

Ce avem nevoie pentru a construi oglinda

Oglinda Rotunda din tocator

MATERIALE:

  • Tocator cu maner de lemn
  • Oglinda rotunda (2-3 cm mai mica decat circumferinta tocatorului)
  • Banda de mascare
  • Vopsea, doua culori (pentru lemn)
  • Pensula
  • Franghie sau sarma pentru atarnat (eu am folosit piele de caprioara)
  • Smirghel
  • Adeziv pentru oglinda
  • Pistol pentru intins adezivul

materiale

In cazul in care tocatorul are un finisaj evident / lucios atunci ati putea gasi ca slefuirea va ajuta vopseaua sa adere mai usor. Vopsiti tocatorul alb, dar lasati-o portiune in mijloc, unde lemnul sa fie gol. Acesta trebuie sa fie putin mai mic decat dimensiunea oglinzii. Puteti fie marca aceasta sau doar vopsiti o dimensiune aproximativa. Vopsiti si canturile si spatele tocatorului. Lasati sa se usuce. Odata uscat, s-ar putea sa doriti sa aplicati un alt strat pentru o acoperire uniforma.

Apoi, cu banda, marcati o linie diagonala peste cerc. Marginea acestei linii poate fi ghidul dumneavoastra atunci cand aplicati vopseaua colorata. Inca o data vopsiti partea de jos, lasand spatiul in mijloc, asa cum ati facut si cu vopseaua alba. Vopsiti partile laterale pentru a finisa aspectul si lasati sa se usuce. Este posibil sa doriti sa aplicati un al doilea strat.

Vopsirea tocatorului

Dezlipiti banda si asigurati-va ca zona din stanga in mijloc este intr-adevar neteda, cu nici un tratament sau finisare ramase pe ea. Acest lucru ar trebui sa fie in cazul in care ati slefuit deja tocatorul, dar daca nu, atunci asigurati-va ca slefuiti lemnul expus in acest moment.

curatati-banda

Urmati instructiunile pentru adezivul pentru oglinda si cu cartusul pus in pistol, creati linii de adeziv in zona lemnului expus si apoi lipiti oglinda destul de rapid, asigurandu-va ca marginile din jurul oglinzii sunt egale.

Taiati doua benzi de piele de caprioara cu o lungime suficienta pentru a fi agatate si legati-le cu un nod dublu strans la fiecare pentru a crea bucle. Deoarece oglinda mea a fost destul de unul mare, a fost important sa dublez banda pentru putere extra. Treceti ambele bucle prin gaura agatat si faceti o alta bucla la celalalt capat al benzii. Acum sunteti gata sa atarnati oglinda. Fiti atent sa o atarnati pe un diblu, mai degraba decat doar pe un surub, in caz contrar s-ar putea sa nu sustina greutatea.

agatatoare-oglinda

Iata! Fie ca doriti una pentru baia dumneavoastra, livingul sau in dormitorul dumneavoastra pentru aranjarea de dimineata sau pentru orice altceva aveti nevoie, acasta simpatica oglinda rotunda va adauga un punct central minunat in camera. Cine a stiut ca un tocator poate fi folositor pentru altceva decat pentru gatit, nu ?!

Oglinda din tocator

Spor la Mesterit!

Share: